Zien is Geloven weer in de maak

Je hebt wel wensen, dromen en ideeën over wat je wilt creëren in je leven, maar je weet niet hoe je ze concreet kunt maken? Je zou willen dat je vol zelfvertrouwen projecten op zou pakken maar merkt dat je jezelf soms tegenhoudt? Maak een vision-board en doe het innerlijk onderzoek.

In 2013 gaf ik Zien is Geloven! voor de eerste keer en 68 mensen deden al mee. Het heeft een tijdje stil gelegen, maar het komt terug in een nieuwe, frisse vorm. Het duurt nog wel even voor het zover is, maar je kunt je alvast aanmelden als je belangstelling hebt.

In het online traject Zien is Geloven! sta je jezelf toe eens goed naar binnen te kijken en voelen waarvan je tot leven komt, waar je werkelijk naar verlangt en wat er in de weg zit om dat waar te maken. Want we saboteren allemaal weleens onze dromen. ‘Het zal toch niet echt zo zijn dat…?’ ‘Dat is niets voor mij.’ ‘Dat durf ik niet.’ ‘Wie ben ik?’ ‘Dat is veel te duur.’ ‘Daar ben ik te oud / te jong voor.’ ‘Dat lukt nooit.’
Het goede nieuws is: deze gedachten hoeven niet eerst te verdwijnen voordat je verder kunt. Je zult ontdekken dat je ondanks deze overtuigingen en angsten aan de slag kunt met het realiseren van jouw wensen.

kijken door je vingers maak een vision-board

Zien is Geloven!

Met je poten stevig in het nu werk je aan het straks van je dromen. Hoe wil je leven? Hoe ziet dat eruit en hoe voelt (ruikt, klinkt, smaakt) het?

Voor wie?

Je maakt een vision-board waarmee je je brein, hart en handelen de goede kant op stuurt om die dingen (zaken / gevoelens / levenshouding) te creëren in je leven die je echt wilt. Door deze te verbeelden, kun je je nog beter voorstellen hoe het zal zijn: Zien is geloven!
Met je poten stevig in het nu werk je aan het straks van je dromen. Je vision-board kan gaan over tastbare zaken zoals meer geld verdienen of over je gevoel en levenshouding. Over meer bewegen of juist vaker luieren. Of, heel concreet, over waar je met je bedrijf wilt staan op 1 juni 2024.

“Door Lucy’s fijne aanwijzingen en goede zorg tijdens dit traject werd helder waar ik naartoe wil, en dat de weg ernaartoe niet vast hoeft te liggen.”– Bas Brader

Je maakt een vision-board waarmee je je brein, hart en handelen de goede kant op stuurt om dat te creëren in je leven wat je echt wilt.

Zien is Geloven! is een intensief, levendig, licht, diepgaand, liefdevol, speels, creatief en spannend traject, waarin je aan het eind veel meer inzicht hebt in wat je echt wilt creëren in je leven en wat jou daarin tot nu toe heeft tegengehouden.
Het concrete vision-board (en alles wat je in het maakproces hebt gedaan, ervaren en beseft) zal je helpen de juiste stappen te zetten en de meeste deelnemers ervaren tijdens het project dat ze al in beweging komen en wensen realiseren.
Door speelse en visuele invalshoeken op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei, leer je dat je niet alles op orde hoeft te hebben om stappen te kunnen zetten. Sterker nog; met al je weerstand, angsten en remmende overtuigingen aan de arm, stap je voor je het weet je gewenste toekomst binnen.**

Hoe kan ik meedoen?

Op dit moment kun je nog niet meedoen. Zet je op de lijst via de rode knop. Je krijgt bericht zodra de datum bekend is. Kijk ook op deze pagina voor andere innerlijke trajecten, expedities en trips.

Een vision-board is meer dan plaatjes plakken

Dittraject gaat veel verder dan op een middag wat plaatjes op een stuk karton plakken. Hoewel dat heel leuk is en effectief kan zijn, maak je hier een lichte en speelse manier je een (*diepgaande) ontdekkingstocht in jezelf. De opdrachten vragen wakkerheid en eerlijk zijn tegen jezelf en ze helpen je bij een groter zelfbewustzijn. Je gebruikt hierbij bestaande foto’s en ik moedig je aan ook foto’s te maken. Het project Zien is Geloven! is zelfs geschikt voor wie zichzelf steevast niet-creatief noemt, want geloof het of niet; ook jouw creatiekracht is onbegrensd.

Vision-board in vorm van mobile

Een visionboard is niet per se een stuk karton met plaatjes erop geplakt

Je vision-board kan ook in 3D

Je Vision-Board hoeft trouwens geen platte plaat te zijn. Het is een visuele representatie van je dromen, wensen en verlangens, in de ruimste zin van het woord. Het kan de vorm aannemen van een pure simpele collage, tot een 3D-weergave, een schilderij, een mobile waar foto’s in hangen, een kijkdoos, een filmpje… Je hoeft dat nog niet te weten aan het begin, maar gaandeweg het project ontdek je zelf wat het best bij jou past. Waar jij vrolijk van wordt en waar jij graag naar kijkt.

Lees dit ook:

* Je gaat in het project Zien is Geloven! zo diep als je zelf wilt en aankunt. Het is te verwachten dat er diepere lagen in jou wakker worden. Je voelt haarfijn aan hoe ver je daarin kunt gaan. Ik ben gedurende het hele traject beschikbaar voor persoonlijke uitwisseling per mail en Skype/telefoon. Ik ben niet aanwezig als therapeut of coach, maar als getuige en gids vanuit mijn levenservaring en ervaring met de helende kracht van fotografie en creativiteit. Mocht je gaandeweg behoefte hebben aan meer begeleiding, dan kan ik je in contact brengen met een professional. (Heb je naar aanleiding van dit stukje tekst vragen, neem dan gerust even contact op.)

** De opdrachten en alle materialen heb ik met grote zorg gemaakt. Mijn aanwezigheid heeft tot doel jou bij te staan waar ik kan. Het uiteindelijke succes en resultaat van het project hangt natuurlijk ook direct af van je eigen inspanning (en ontspanning) en je commitment om je over te geven aan de opdrachten en het proces dat daarmee in gang wordt gezet. Garanties kan ik helaas niet geven.

“Lucy neemt je stap voor stap mee op een reis door je eigen plannen en ideeën. Al is het nog zo vaag aan het begin, ze helpt je door angsten en over obstakels heen te kijken. Zo eindig je met een concreet plan voor je eigen next step!” – Lieke Michiels van Kessenich

Views: 19